Bolyki Serház

Október 7-én, szombaton a Bolyki Serház ismét csatlakozik a Főzdekocsmák Éjszakájához, és az esemény keretében mutatja be új sörét, a Szűretlen Ribizlist, és sörpong verseny is lesz!

Főzdetúrák keretében pedig a sörfőzde alaposabb megismerésére is lesz lehetőség!

 

Túrák indulnak:

  • 14:00
  • 16:00
  • 18:00 órától.

A főzdebejárások maximális létszáma 12 fő!

 

Este a Souldout Trio Acoustic zenekar különleges unplugged koncertjén lehet majd bulizni.

 

A belépés továbbra is ingyenes, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Helyfoglaláshoz hívd a +36 48 475446-os számot!!

 

A nagy sikerre való tekintettel a Bolyki Serház ismét készül VIP vendéglátással is! A VIP kóstolóra befizetők üstben főtt korhelylevessel lakhatnak jól, amelynek ára mindössze 1490 Ft.

 

Cím:

3600 Ózd, Bolyki Tamás út 38.

Web:

bolykiserhaz.hu

Facebook:

facebook.com/bolyki.serhaz

 

A Bolyki Serházról

 

Az ózdi Bolyki Serfőzde 29 éve meghatározója a magyar kisüzemi sörfőzésnek.

Sörfőzdénk kezdetektől családi vállalkozásként üzemel. Immár 29 éve, agusztusban kezdtük a próbafőzéseket, ugyanitt a Bolyki Tamás utcai söröző hátsó helyiségében. Jó néhány évig csak pilseni típusú világos sört állítottunk elő.

1993 decemberében nyitottuk meg itt Ózd első kézműves sörözőjét. Alapsöreink az 1516-os német tisztasági törvénynek megfelelően készülnek, így kizárólag árpamalátát, komlót, sörélesztőt és vizet tartalmaznak. Ami a legfontosabb, hogy még véletlenül sem adunk hozzá kukoricát!

Világos söreink 5 v/v, a barna pedig 6,7 v/v alkohol tartalmúak.

A barna söreink érdekessége, hogy 5 féle (pilseni, bajor, karamell, melanoidin, pörkölt) maláta, 2 féle komló (keserű és aroma) felhasználásával készülnek, azok adják a gazdag, karakteres ízét. Fontos még tudni, hogy szűretlen állapotban kerülnek csapolásra, ami a pohárban majdnem fekete színben pompázik.