Bolyki Serház

Az ózdi Bolyki Serfőzde 29 éve meghatározója a magyar kisüzemi sörfőzésnek.

Sörfőzdénk kezdetektől családi vállalkozásként üzemel. Immár 29 éve, agusztusban kezdtük a próbafőzéseket, ugyanitt a Bolyki Tamás utcai söröző hátsó helyiségében. Jó néhány évig csak pilseni típusú világos sört állítottunk elő.

1993 decemberében nyitottuk meg itt Ózd első kézműves sörözőjét. Alapsöreink az 1516-os német tisztasági törvénynek megfelelően készülnek, így kizárólag árpamalátát, komlót, sörélesztőt és vizet tartalmaznak. Ami a legfontosabb, hogy még véletlenül sem adunk hozzá kukoricát!

Világos söreink 5 v/v, a barna pedig 6,7 v/v alkohol tartalmúak.

A barna söreink érdekessége, hogy 5 féle (pilseni, bajor, karamell, melanoidin, pörkölt) maláta, 2 féle komló (keserű és aroma) felhasználásával készülnek, azok adják a gazdag, karakteres ízét. Fontos még tudni, hogy szűretlen állapotban kerülnek csapolásra, ami a pohárban majdnem fekete színben pompázik.

Október 1-jén a sörház nem csak a 29. születésnapját ünnepli, hanem bemutatja új őszi sörét, az Áfonyás Pilsenit is!

Fellép a Chicago Blues Strolling Kox és a Highland Bastards zenekar! Főzdetúrák pedig 16 és 18 órától indulnak, maximalizált 12 fős turnusokkal. A túrákhoz való regisztrációhoz, vagy asztalfoglaláshoz hívd a +3648475446 telefonszámot!

Ismét lesz VIP vendéglátás is: 1490 Ft-os áron, amihez egy jó adag üstben készült székelygulyás és logózott Bolyki Serházas sörös pohár is jár ajándékba!

 

Cím:

3600 Ózd, Bolyki Tamás út 38.

Web:

bolykiserhaz.hu

Facebook:

facebook.com/bolyki.serhaz