Fehér Nyúl Sörfőzde és Taproom

A Fehér Nyúl Sörfőzde és Taproom három alapítóját a minőségi sör iránti szeretet hozta össze, és 2017. márciusában a Soroksári út egykori harisnyafestő épületében rendezték be a sörfőzdéjüket. Már a főzde építésénél, úgy tervezték a tereket, hogy mindenképp ki tudjanak alakítani egy látvány kocsmát is. Az indulás utáni évben ez meg is valósult.

A Fehér Nyúl – ahogy a kezdetek kezdetén – ma is olyan minőségi, kisüzemi sörökkel szeretne előállni, amiket kóstolva minden sörrel kísérletező vagy sörkedvelő megtalálhatja kedvencét. Fáradozásaikat egy csomó hazai és nemzetközi sörversenyen elnyert érem is bizonyítja, immár a hazai fogyasztókon túl sok külföldi sörkedvelő is rendszeresen issza a Nyulakat.

Ha te is megtapasztalnád, az egyik legjobb helyszín erre a célra a főzde mellett kialakított taproom (ahogy ők hívják: Üreg), ahol legfrissebb söreiket kóstolhatod csapról, dobozból vagy palackból. Ez teljesen tudatos lépés volt a főzde kialakítása során, hiszen nem létezik ennél autentikusabb helyszín a sörözésre! A főzőház mellett ülve, szakértő személyzet által csapolt, az erjedés vége óta hidegen, frissen tartott sörökkel a kezedben csak azzal kell foglalkoznod, amiért jöttél!

Ezen a hétvégén két új tétel fog debütálni. A részleteket egyelőre nem árulták el, annyit azonban sikerült kihúznunk belőlük, hogy az egyik tétel egy különleges IPA, míg a másik egy gyümölcsös pastry stout. A szabadtéri játékaik, mint a cornhole (célbadobós játék), ping-pong asztal, és óriás jenga is kikerülnek a teraszukra. Sőt, grillt is kibérelhetnek a vendégek, ha sütögetni lenne kedvük.

Hivatalos esemény sörnek az idei füstös porterüket szánják, amit a IV. Füstös Nyúl Kupára főztek és Smoky2022 névre hallgat.

A főzdekocsma a Fehér Nyúlnál számos programnak otthont ad, hiszen ott tartják az ízhiba workshopokat, valamint ott lehet sörözni a főzdetúrák után is. Várnak téged október 1-jén is!

 

Figyelem, ha tutira mennél, foglalj asztalt az event@fehernyul.hu email címen!

 

Elérhetőségek:

info@fehernyul.hu

Cím:

1095 Budapest, Soroksári út 110.

Web:

fehernyul.hu

Facebook:

facebook.com/fehernyulsorfozde

 

Galéria