MONYO Taproom

A MONYO Brewing 2014 óta működik Budapesten, Kőbányán. A főzdét Pein Ádám és Németh Anti azzal a céllal hozta létre, hogy megalkossák a kézműves sör 2.0-át, amely állandó, magas minőséget garantál, szerintük: „A sör nem játék, minden más igen”.

A MONYO néhány év alatt kinőtte a Maglódi úti telephelyét, és egy befektető bevonásával 2020-ben kezdte építeni új, jóval nagyobb sörfőzdéjét, immár a Gyömrői úton. Az új üzem udvarában működő MONYO Land szabadtéri koncerthelyszín 2021 nyarán, az új sörfőzde pedig 2021 szeptemberében nyitotta meg kapuit.

A sörfőzde alapítói szerint a Taproom szerves részét képezi egy főzde életének, ezért már amikor tervezték a főzdét, fontos szempont volt a főzdekocsma helyének és koncepciójának a figyelembevétele. Ezért alakítottak ki olyan galériás rendszert, ahonnan rá lehet majd látni a főzésre, miközben a söröket kortyolgatják a vendégek. „A Taproom az a hely, ahol a legjobban és első kézből tudod prezentálni a söreidet, plusz egy teljesen egyedi élményt is tudsz a sörök mellé adni, amikor bemutatod egy főzdetúrán az eszközöket, folyamatokat, kollégákat” – mondják.

A főzdekocsma ugyan még nem készült el teljesen, a mosdók és a galériás kialakítás még hiányzik, de folyamatosan dolgoznak rajta és már kényelmes kikapcsolódást tudnak biztosítani a vendégeiknek.

A főzde épületében található vendéglátóhelyen 16 sörcsap van és nagyjából a főzde minden terméke elérhető, továbbá a merch cuccokat (póló, pulóver, stb.) is meg tudják vásárolni a látogatók.

A Főzdekocsmák Éjszakáján nem csak a vadiúj taproom várja majd a vendégeket, hanem főzdetúrákat is indítanak majd, sőt, könnyen lehet, hogy előkerül egy-két régi, érlelt tétel is, a program hivatalos söreként pedig mindenképp kóstold meg a Lazy Pirate portert! 🙂

 

Elérhetőségek:

hello@monyobrewing.com

Cím:

1103 Budapest, Gyömrői út 148.

Web:

monyobrewing.com

Facebook:

facebook.com/MonyoBrewingCo

 

Galéria