Szent András Sörfőzde Rózsa Sörkert

A Főzdekocsmák Éjszakáján, október 7-én a Szent András Sörfőzde taproomja és mintaboltja mellett, friss sörök kóstolgatása közben a látogatók bebarangolhatják az üzemet és szakértő vezetésével beleshetnek a kulisszák mögé!

Rendhagyó módon, előre bejelentkezés nélkül indulnak majd főzdelátogatások 10:00-18:00 óra között, a Rózsa Sörkert pedig egészen éjfélig tart nyitva. Készülnek szuper street food ételek is majd, többek között Gulyásbomba (pörkölt kifliben), a helyszíni ajándékboltban pedig különböző sörös kiegészítők, ruhadarabok vásárolhatók majd.

 

Elérhetőségek:

info@szentandrassorfozde.hu

Cím:

5561 Békésszentandrás, Szent András u. 11.

Web:

szentandrassorfozde.hu

Facebook:

facebook.com/SzentAndrasSorfozde

 

A Szant András Sörfőzdéről:

 

A Szent András Sörfőzde története immáron harminc évre tekint vissza. 1993. május 1-én pedig megnyílt a saját söröző is, az ÁFÉSZ korábbi Rózsa Presszójának helyén, Rózsa Sörkert néven. A helyiek, a víkendház-tulajdonosok, sőt, a Kecskemét-Békéscsaba között autózók is pillanatok alatt felderítették maguknak a helyi sör forrását.

A sörfőzdét 2014-ben kezdték modernizálni, új dizájn, új ötletek és rengeteg izgalmas sör érkezett, melyek hagyomány és tradíció nevében, a megszokott típusok receptjeinek tökéletesítésével és az új trendekkel, modern alapanyagokkal való kísérletezéssel születtek meg. Mára söreik már több díjat zsebeltek be, mint ahány év áll a főzde mögött: ezt jelzi a közel félszáz díj, legyen szó hazai vagy nemzetközi éremről, a legrangosabb gyémántdiplomáról, az Ország Söre díjról, dizájndíjakról, vagy az Év Sörfőzdéje titulusáról.

A Rózsa Sörkertben tíz sörcsap működik és több mint harminc Szent András sör üvegben is elérhető a TesztAndrásokkal és a szezonális termékekkel együtt. Sőt, a főzde prémium Kertem ciderei mellett az új alkoholmentes MAJDNEM családot (pils, IPA, mangós IPA) és a forradalmian új komlózott vizeket, vagyis az alkohol és kalóriamentes Hopszódákat is kóstolhatják a hozzájuk látogatók.

 

Galéria