Pécsi Sörfőzde

Igazán elvarázsolt hangulatúak egy sörfőzde fényei este, amikor a környék pihen ugyan, de az üzemben nem áll meg az élet, hiszen a tartályokban dolgozik az élesztő! Ezt a hangulatot lehet elcsípni október 7-én, a Főzdekocsmák Éjszakáján a Pécsi Sörfőzdében, ahol esti főzdelátogatások is lesznek!

Főzdelátogatások a következő időpontokban indulnak:

 

  • 19:00
  • 20:30
  • 22:00
  • 23:30

 

A vezetett túrák részvételi díja 4 500 Ft/fő. Minden látogató Pécsi Sörfőzde Re-poharat kap ajándékba.

 

A JELENTKEZÉSHEZ ÍRJ EMAILT!

 

A túrák után hatféle csapolt sör kóstolható a Pécsi Sörfőzde kóstoltató szobájában, illetve lesznek helyben vásárolható sörkorcsolyák is!

 

Cím:

7624 Pécs, Alkotmány u. 94.

Web:

pecsisor.hu

Facebook:

facebook.com/pecsisor

 

A Pécsi Sörfőzdéről

A pécsi karsztvízre épülő sörfőzés múltja, az 1301-ben már működő Ferences rendi kolostorhoz köthető. A jelenlegi vállalat elődjét 1848-ban Hirschfeld Lipót alapította, ami azóta, Magyarország legrégebbi sörfőzdéjeként, megszakítás nélkül működik. A Pannónia Sörgyárat 1993-ban a bécsi székhelyű Ottakringer sörkonszern vásárolta meg, aki több technológiai fejlesztést hajtott végre és a hagyományos Szalon márka életben tartása mellett licenc sörgyártást is meghonosított.

A 2017-es tulajdonosváltás óta a Pécsi Sörfőzde a legnagyobb magyar tulajdonban lévő kisüzemi főzde az országban. A cél egy magas minőségű, széles termékportfólió kialakítása, amely a hagyományos technológiai eljárások és modern megoldások ötvözésével állítható elő. A látogatók így találkozhatnak például a modern hidegkomlózási eljárással is. A Pécsi Sörfőzde termékportfóliója magába foglalja a hagyományos Szalon, Prémium Lager, Prémium Barna termékek mellett a különlegesebb ízvilágú Szűretlen Pils, Szűretlen Búza, Craft APA, Prémium Meggy termékeket is, de a speciális táplálkozási igényűek számára tartalmaz gluténmentes termékeket, sőt organikus alapanyagokból készített Bio Prémium Lager, Bio Weissbier és Bio Pale Ale is fellelhető a sörfőzde termékei között.

Akik nem fogyasztanak alkoholt, ők válogathatnak a Szalon Alkoholmentes és a Radler Bodza, Meggy, Citrom italok közül!

 

Galéria